www.jaktogfiske.net
Nyhetsbrev:
Meld meg inn

Jakt & Fiske
Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
Postboks 94
1378 Nesbru

Tlf. 66 79 22 00
Faks: 66 90 15 87
jaktogfiske@njff.org

Logo NJFF

Rypejakt på 1-2-3

Nylig tatt jegerprøven? Eller har dine jaktkunnskaper bare blitt liggende uprøvd? Her er den komplette hurtigguiden til høstens rypeeventyr.
Rypejakt på 1-2-3

Vellykket jakt avhenger av flere faktorer. Jakt & Fiske forteller deg hvor du får jaktkort, hvordan du kler deg på fjellet, hvor du finner fuglen, hvordan du leser terrenget, hvordan du pakker sekken best for jakta og hvor du kan få et kurs i rypejakt.

Det har tradisjonelt vært Statskog og statsallmenningene som har dekket det meste av fjell-Norge, og hvor menigmann har hatt god og rimelig tilgang på jakt. I Finnmark - vårt største rypefylke, er det nå Finnmarkseiendommen - Finnmárkkuopmodat (FeFo) som administrerer jakta.

Landsdekkende kortsalg

Inatur er en landsdekkende salgskanal for jakt, fiske og hytter. Via nettstedet kan du foreta hele prosedyren: søke i tilbud, kjøpe jakt og betale jegeravgiften. Du kan også se på detaljerte kart og skrive ut jaktkortet. Fra i år legger Finnmarkseiendommen ut alle sine 19 tilbud i 19 kommuner på Inatur. Hele Statskogs tilbud ligger der, og de fleste fjellstyrene. I tillegg finner du mange private grunneierlag, samt jeger- og fiskerforeninger på nettstedet.

Hvorfor gå i kø?
Drøyer du bare ei knapp uke kan du gå alene og ha masse, fine jaktopplevelser. Mange av NJFFs lokalforeninger leier gode jaktterreng. Ta en sjekk på www.njff.no, og ring til de enkelte fylkessekretærene. I mange tilfeller kan det være verdt å melde seg inn den aktuelle foreningen. Er du medlem et annet sted fra før, så er sidemedlemskap en fin mulighet.

Nøkkelord:

jakt, småvilt

Kommentarer til artikkelen

Legg til ny kommentar:
  • Vis respekt for andre lesere og omtalte personer. Kommentaren kan være inntil 1000 tegn.

Siste nytt

Åpner for solojakt

Statskog åpner for salg av enkeltmannsjakt på elg, istedenfor å kreve avtaler med jaktlag. Dermed blir elgjakta mer lik småviltjakta. Håpet er at det skal bli mye enklere for ferske jegere å komme seg på elgjakt, noe NJFF mener er positivt.
Foreløpig åpner Statskog 11 felt for enkeltmannsjakt på elg. Det er ti felt i Nordland og ett i Trøndelag. Men grunneieren varsler at det straks kommer flere.
Les mer


(13.11.2013)
Forskere går god for gjenutsetting
Nedgang for skogsfugl
Færre småviltjegere
Kongepokalen til Barack
Frykter kalkstopp i sørlandselvene

Sølvfisken

Jakt & Fiskes fiskekonkurranse «Sølvfisken» fyller fiskesesongen med gode vinnersjanser! Meld inn fisken din nå.

Les mer
Send inn ditt bidrag

Utviklet av 07 Web